Winnaar…!!

Motivatie en waardering voor wat ik maak,…ja dat is de beste manier om te beschrijven wat het, winnen van de 2e prijs van de Marianne Design Challenge 145 met mijn mooie “Romantische Trouwkaart”, met me doet! Ik deed voor het eerst mee aan een Marianne Design Challenge omdat ik vond dat het wel eens het creatiefste in me kon los maken en het natuurlijk fijn zou zijn als ik leuke knutselspullen zou winnen. Want dat zijn de materialen van Marianne Design toch wel.

Ongeveer anderhalf jaar geleden begon ik weer met het maken van kaartjes. Dit had deed ik vroeger ook al wel, maar dan heb ik het over zo’n 15 jaar geleden ongeveer. Toen had je andere materialen en waren de kaartjes heel anders die je maakte. Toen ik in 2002 een brommerongeluk kreeg waar ik “Postraumatische Dystrofie” aan over hield en daardoor mijn linkerhand niet goed meer functioneerde ben ik gestopt met het maken van kaartjes. Vooral het vele knippen ging toen niet meer.

Winnaar Challenge 145Maar toen ik in de zomer van 2014 thuis zat, en binnen moest blijven i.v.m. de fikse warmte waar ik lichamelijk qua MS niet goed tegen kan begon ik me zo stierlijk te vervelen. Ik kon gewoon m’n ei niet kwijt, zullen we maar zeggen. Raakte lichtelijk gefrustreerd, en ging daarom toch maar weer aan het knutselen. Toen ik op internet aan het neuzen was naar ideeën kwam ik een apparaat tegen die figuurtjes voor je uit kon snijden. Eerst goed uitgezocht hoe het werkte, wat je er allemaal mee kon en wat je nodig had om met het apparaat te kunnen werken. Het was een zeer goede en ontzettend mooie oplossing voor mij. Zo kon ik toch weer knutselen, m’n creativiteit kwijt, maar zonder dat het me pijn zou opleveren of zou gaan frustreren. Ik besloot toen in het najaar van 2014 een “BigShot” te kopen. En daar heb ik tot op heden nog geen moment spijt van.

Inmiddels kan ik me uren verliezen in het creëren van de leukste kaartjes, die al zoveel mensen een blij gezicht hebben gegeven. Eindelijk m’n creativiteit echt weer kwijt kunnen in de eerste hobby waar ik ooit mee begonnen ben. Heerlijk, motiverend, en het geeft me vaak een positief gevoel en de ontspanning die ik nodig heb.

Je snapt natuurlijk wel, ik ga zeker nog wel een keer vaker mee doen met zo’n leuke challenge! De nieuwe challenge staat alweer online, en ook die is weer erg leuk, iets heel anders maar een leuke uitdaging.

2 reacties

  1. Lieverd gefeliciteerd. Go for it.

    1. Author

      Thanks Diane :-)! Gaan we zeker doen 🙂

Comments are closed.